Project voor ziekenhuis Rivierenland

Het Project

De operationeel logistiek manager

Ziekenhuis Rivierenland

De operationeel logistiek manager van het ziekenhuis was de opdrachtgever van het project. Het aanspreekpunt voor de Rivor-studenten waren echter drie studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) die een halfjaar een project voor het ziekenhuis deden gericht op de optimalisering van de goederenstroom voor de operatiekamers.

De Rivor-studenten keken onder leiding van de HAN-studenten naar de minimale en maximale voorraden in de steriele OK-opslag en keken daarnaast naar verbeteringen voor de goederenontvangst en -opslag van het ziekenhuis.

Ervaring

Sonja Letter | operationeel logistiek manager , Ziekenhuis Rivierenland

Uitvoering

Op vrijdag 17 januari was het zover. De studenten van de opleiding logistiek (BMT) van ROC Rivor presenteerden de bevindingen van hun project voor het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel (ZRT). Ze deden hun project in het kader van het Praktijklab van ROC Rivor. Het Praktijklab biedt een leeromgeving waarin Rivor-studenten voor en samen met het werkveld projecten doen waarbij ze werken aan kennisontwikkeling en vaardigheden als samenwerken, presenteren en rapporteren.

Tijdens de slotbijeenkomst op die vrijdag presenteerden zowel de Rivor-studenten als ook de HAN-studenten in het gebouw aan de Bachstraat hun resultaten in aanwezigheid van opdrachtgever van het ziekenhuis, docent Pernell Sohilair en practor Ronald Beckers. De Rivor-studenten hebben naast een prima presentatie ook een notitie opgeleverd waarin ze op basis van de 5S methode (lean) verbetervoorstellen gedaan hebben voor het magazijn en de goederenontvangst.

De opdrachtgever was heel enthousiast over de samenwerking tussen de studenten van de HAN en Rivor en over dat wat ze als resultaat hebben neergezet. Reden genoeg om met trots en een goed gevoel terug te kijken op dit traject en op de mooie afsluiting.

Project aanmelden

Ook benieuwd hoe Ondernemend Rivierenland u kan helpen? Neem eenvoudig contact op via ons online contactformulier of meld direct uw project aan.