Werkwijze

Intake

Studenten werken zelfstandig aan opdrachten en projecten. Ze hebben rechtstreeks contact met de opdrachtgever. Het is belangrijk dat de opdrachten ‘ SMART’ worden geformuleerd. Bij aanmelden van een project kunt u uw opdracht kort beschrijven. Wij nemen dan contact met u op voor een intake gesprek.

Aan de slag

Als het project geschikt is om uit te voeren, wordt de match gemaakt met een team studenten die er – samen met u – mee aan de slag gaan. Studenten worden bij de uitvoering van de opdracht gecoacht door vakdocenten en ondernemers. Het is uiteraard belangrijk dat studenten leren van de praktijkopdrachten. Zelfstandig werken in een klantrelatie met de opdrachtgever is dan ook een belangrijk leerdoel.

WISP

Studenten leren projectmatig werken en maken daarbij gebruik van de WISP methode. WISP staat voor Working in Small Projects. Deze methode is door TPG-Academy ontwikkeld en wordt met succes toegepast in ontwikkelingsprojecten, onder andere in Zuid Afrika. Jaap van de Deijl, directeur TPG en partner in Ondernemend Rivierenland: “De WISP methode is geschikt voor het managen van kleinere, minder complexe projecten. Je hebt de theorie vrij snel onder de knie, en je kunt het meteen inzetten voor je eigen projecten.

Daarom is het ook een goede methode voor MBO onderwijs. Maar ook voor MKB bedrijven en startende ondernemers is het een goede methode om projecten strak en binnen de tijd op te leveren. Joris Wanders, docent ROC Rivor vult aan: “De afgelopen periode hebben we samen met TPG Academy, docenten en studenten van ROC Rivor de methode verder ontwikkeld en geschikt gemaakt voor toepassing in het onderwijs.

Organisaties die WISP toepassen

Voordelen van WISP

  • Praktisch methode

  • Weinig theoretische kennis nodig

  • Beschikbaar in moderne e-learning omgeving (SPOC)

  • Geschikt voor kleine projecten

  • Hands-on toepasbaar

  • Geen grote investering nodig

  • Internationaal erkende methode

  • Certificering

WISP certificering

Donderdag 17 mei werden tijdens de Pizzasessie Ondernemend Rivierenland de eerste studenten gecertificeerd. Ze hadden niet gedacht dat zo’n WISP certificaat toch wel veel waarde zou hebben. Dat ze nu internationaal worden erkend met de projectmanagementmethode WISP te kunnen werken vonden de studenten wel erg tof.

WISP toepassen?

Wilt u het WISP projectmethode toepassen op uw project? Meld uw project nu eenvoudig online aan of neem contact met ons op voor meer mogelijkheden!