Digilab Rivierenland

Wie Wat Waar?

De regio Rivierenland is een echte mkb-regio! Digitalisering is een belangrijk vraagstuk om toekomstbestendig en competitief te blijven. Het onderwerp staat dan ook hoog op diverse beleidsagenda’s. ROC Rivor, RW-POA, Werkzaak Rivierenland, HAN university of applied sciences, Logistics Valley Rivierenland en VNO-NCW Midden zetten zich daarom gezamenlijk in om een digitale werkplaats te ontwikkelen: DigiLab Rivierenland.

Binnen DigiLab Rivierenland helpen studenten en docenten van ROC Rivor het mkb in de regio Rivierenland met concrete adviezen voor het maken van de benodigde digitaliseringsslagen. Thema’s die in de werkplaats centraal staan zijn e-commerce, automatisering, data en security. Naast de adviezen kan het mkb ook bij DigiLab terecht voor informatie- en kennisdeling op het kennisplatform.

Ons doel

In 2024 hebben MKB’ers in de regio Rivierenland volop kennisgemaakt met studenten en docenten van ROC Rivor door digitaliseringsvraagstukken te laten onderzoeken in DigiLab. Studenten ervaren realistisch en praktijkgericht onderwijs. De ondernemers hebben concrete en laagdrempelige adviezen ontvangen die ook zijn gedeeld op het kennisplatform. Studenten voeren deze adviezen uit in het PraktijkLab van ROC Rivor.

Diensten

E-Commerce

Wilt u meer traffic op uw website, een webwinkel inrichten of beter effect van uw social media? Ga eens in gesprek met studenten in het DigLab.

Automatisering

Hulp bij de automatisering van uw bedrijfsprocessen? Welk ICT pakket of cloudoplossing past het best? Kan domotica van toegevoegde waarde zijn? Vraag advies aan het DigiLab.

Data

Hoe hebt u uw klantgegevens of personeelsgegevens opgeslagen? En hoe kunt u met uw bedrijfsgegevens beter sturen? Ga eens in gesprek met DigiLab.

Security

Beveilging van uw ICT systemen en bedrijfsgegevens wordt steeds belangrijker. Hoe heeft u het geregeld? Waar zitten de zwakke punten? Waar kan het beter? Leg het eens voor aan studenten.

Project aanmelden

Bent u benieuwd naar wat studenten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Investeer in de toekomst en neem vrijblijvend contact op met Digilab Rivierenland