Studenten opleiden tot sociaal en maatschappelijk betrokken jongeren, die zich actief inzetten voor een betere samenleving. Dat is het doel van de training Young Leadership. De training is ontwikkeld en wordt verzorgd door Welzijn West Betuwe. Een drietal opleidingen heeft zich aangemeld voor het programma. “Een kans die we met beide handen aangrijpen”, aldus Lineke van der Zouwen, docent bij de zorgopleidingen.

Praktijksimulaties

Studenten Welzijn, Zorg en Leisure & Hospitality volgen het traject en werken gedurende vijf tot zes maanden aan ondernemende vaardigheden als: samenwerken, plannen, organiseren en presenteren.

Training & activiteiten

De training bestaat uit een trainings- en een activiteitendeel. In het trainingsgedeelte worden de studenten uitgedaagd om zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten, de manier waarop je deze kunt inzetten in het leven en voor de buurt waarin ze woonachtig zijn. Tijdens deze training bedenken ze één of meerdere plannen voor het organiseren van een sociale activiteit. Ook gaan ze alvast van start met de uitwerking ervan door een werkplan en begroting te maken.

Budget € 500,-

In het activiteitendeel gaan ze, met ondersteuning van een coach, deze plannen vervolgens waarmaken. Ter ondersteuning is er per project €500 beschikbaar om het idee ook werkelijk te kunnen realiseren.

Denk bij een sociale activiteit aan een buurtfeest voor jong en oud, een sporttoernooi, een jongerendebat of bijvoorbeeld een inzameling voor een goed doel. De student kiest zelf wat ze in hun buurt willen ondernemen.

Voor meer info zie ook de website: https://welzijnwestbetuwe.nl/youngleaders/

”Dit is het leukste project tot nu toe: we organiseren écht een evenement, dat uitgevoerd gaat worden!”