Ondernemende (ex)studenten van ROC Rivor hebben samen met Werkzaak Rivierenland een studio gebouwd voor het produceren, uitzenden en streamen van webinars en podcasts. De studio kwam tot stand in samenwerking met docenten mediavormgeving en is gehuisvest in het ROC Rivor Praktijklab. De naam wordt Stuudio Rivierenland, met dubbel u dus.

Webinar mooi middel voor écht contact

De startende ondernemers zagen een mooie kans voor Rivierenland. Mel Struijk: “Veel bedrijven en instellingen zoeken in deze coronatijd naar mogelijkheden om in contact te blijven met hun collega’s, medewerkers, klanten en relaties. Teams, Skype en Zoom zijn prima kanalen om te vergaderen, maar om écht contact te hebben, biedt een webinar een mooi alternatief”.

Pilotuitzending van Werkzaak en ROC Rivor

Voor Werkzaak Rivierenland is het juist in deze tijd enorm belangrijk om goed in contact te blijven met regionale bedrijven, werkcoaches en medewerkers. Werkzaak overwoog een eigen studiofaciliteit te ontwikkelen, maar besloot – na een grondige verkenning met het Praktijklab en de young professionals – om samen te werken. Kayleigh van IJzendoorn, is ondernemer en één van de initiatiefnemers van de webstudio: “Het Praktijklab en Werkzaak Rivierenland werken al een aantal jaren samen. Er lag dus al een goede basis voor samenwerking”. Haar collega Fouad Mouallal, verantwoordelijk voor ICT, vult aan: “We hebben met de IT mensen van Werkzaak goed gekeken naar eisen die gesteld worden aan bijv. de internetverbinding, de laptops en de back-up mogelijkheden. ROC Rivor investeert in de infrastructuur zodat we prima kunnen uitzenden vanuit het Praktijklab”.

Ook een Weninar voor uw organisatie of vereniging?

Ook andere partijen in de regio, zoals RW-POA Rivierenland, FruitDelta Rivierenland, Logistic Valley, VNO-NCW en Rabobank hebben al interesse getoond in een samenwerking met Stuudio Rivierenland.

Denkt u ook aan een webinar of een podcast voor uw organisatie? Neem gerust contact op met Stuudio Rivierenland. Mail naar info@destuudio.nl of bel Mel Struijk 06-29621441.