Coronaproef event

Het begon met een uitdagend verzoek van David Baars, algemeen directeur van OFN Geldermalsen: “Zijn er studenten die mij kunnen helpen met het bedenken en organiseren van een coronaproof kerstevent, voor al onze medewerkers?” Een kolfje naar de hand van toekomstig event managers.

Eén klas, één missie

Na het verzoek van David bleek dat de tweedejaars studenten Leisure & Hospitality zich unaniem wilden inzetten voor de realisatie van dit uitdagende project. Een klas, een missie! Voor docent Pascale van Onselen een mooie bevestiging: “Deze studenten hunkeren naar dit soort échte projecten voor bevlogen opdrachtgevers zoals David”.

Drive-in

Na een eerste brainstorm ontstond het idee om een ‘drive in’ bijeenkomst te organiseren. Het concept werd enthousiast ontvangen door David. Een periode van intensieve voorbereiding brak aan: wat is de geschikte locatie, hoe bereiken we iedereen in de auto, wat is de juiste tijdsspanne, kunnen we werken met een podium, etc. Op alle vragen werd een adequaat antwoord gevonden. Namens de studenten had Vera van Mourik de leiding strak in handen. Ze schakelde als een ervaren event manager tussen David, de studenten, de leveranciers en docent Pascale. Alles leek in kannen en kruiken, de week van de uitvoering brak aan… Helaas, een nieuwe lockdown, onderwijs op slot en geen klassikale bijeenkomsten meer. Er zouden twee klassen ondersteunen op het event, weliswaar coronaproof maar niet langer in lijn met de nieuwe maatregelen. Wederom schakelen met David. Het werd een variant in een zwaar afgeslankte vorm. Op ludieke wijze werden met hulp van een paar studenten de kerstpakketten uitgereikt. Als studenten iets hebben geleerd in deze periode, dan is het wel flexibiliteit en oplossingsgericht denken. Student Vera: “Ondanks alles was het ontzettend leerzaam en ik ben blij dat we de kans hebben gekregen om voor David dit project op te pakken”.