Unieke kans voor studenten Jade Reuvers en Thomas Winter

Hoe vaak krijg je de kans om een internationaal hoog aangeschreven fotografe te interviewen? Een maand geleden benaderde Renate Olthof van Zinder het Praktijklab met de vraag of een student het leuk zou vinden om de Amerikaanse fotografe Joey O’Loughlan te interviewen. Joey maakte in vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos indrukwekkende familieportretten. De expositie van haar werk is de hele maand maart te bekijken in de hal van Zinder.

Via docent Sem Wierenga is de vraag gesteld aan studenten die het keuzedeel Internationalisering volgen. Jade Reuvers stak direct haar vinger op: “Het lijkt mij spannend om te doen maar ook heel leuk en leerzaam”. Na de voorbereiding, waarbij Jade zich verdiepte in haar werk en een lijst met vragen opstelde, was zaterdag 19 maart de grote dag aangebroken. Bij Zinder ging Jade in gesprek met Joey en het gesprek verliep soepel: “Ik heb een beter beeld gekregen van hoe het er aan toe gaat in een vluchtelingenkamp, mooi hoe Joey dit gebruikt als inspiratie.”

In opdracht van het Praktijklab heeft eerstejaars student mediavormgeving Thomas Winter het moment vastgelegd. Thomas is uiteindelijk de hele middag gebleven en heeft Joey van dichtbij kunnen volgen en ondersteunen bij het speciale programma in het teken van de expositie. Zo kon je bijvoorbeeld gratis op de foto met je familie of dierbaren en was het Joey zelf die de foto maakte!

Renate van Zinder kijkt goed terug op de middag: “Het gesprek tussen Jade en Joey was mooi en Thomas heeft de hele middag geweldig geholpen!”