Studenten ROC Rivor maken Werkzaak Rivierenland filmportret bij H&S Coldstores

Vorige week vonden de eerste opnames plaats van een nieuw filmportret bij H&S Coldstores in Beneden Leeuwen. In dit unieke project werken mediastudenten van ROC Rivor samen met regionale filmmaker Mel Struijk aan een productie waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gefilmd worden in hun werkomgeving.

De filmportretten zijn bedoeld om bekendheid en sympathie te creëren bij werkgevers voor het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze werkgevers zijn tevens ambassadeurs voor inclusief ondernemerschap en de Banenafspraak in Rivierenland. De filmportretten zijn bedoeld als voorbeeld voor werkgevers in Rivierenland om invulling te geven aan de Banenafspraak. Werkzaak en RW-POA Rivierenland hebben ervoor gekozen om de filmportretten te maken samen met studenten van de mediaopleiding van ROC Rivor en met een startende mediaondernemer uit de regio. Dit project is het eerste in een serie films die gemaakt worden in het kader van Perspectief op Werk.

Mooie voorbeelden van inclusief werkgeverschap

Sophia Hardeman, communicatie adviseur van Werkzaak: ‘We willen met de filmportretten laten zien hoe werkgevers in de regio invulling geven aan inclusief werkgeverschap. Door juist regionale werkgevers en hun medewerkers te portretteren, brengen we de Banenafspraak dichtbij. Er zijn al veel goede voorbeelden van werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven en gewoon aan het werk zijn in onze regionale bedrijven. Talent werkt voor Rivierenland!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

Rivierenland op koers met de Banenafspraak

Natalie Bremmer- Ursinus, programmamanager van RW-POA Rivierenland: ‘We doen het goed in Rivierenland en we liggen mooi op koers. Ten opzichte van de 0-meting in 2012 zijn er inmiddels ruim 1230 banen gerealiseerd bij onze regionale werkgevers. De sociale partners weten elkaar goed te vinden en we hebben aansprekende voorbeelden. De filmportretten, we hebben er inmiddels 18 opgenomen, dragen daar zeker aan bij’. Vandaar dat we hebben besloten om het project op te nemen in Perspectief op Werk’.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

Perspectief op Werk is een actieplan van arbeidsmarktregio Rivierenland en omvat concrete 17 projecten om mensen aan het werk te helpen. Het plan is tot stand gekomen door intensieve samenwerking van publieke en private arbeidsmarkt- en onderwijspartners, verenigd in het Regionaal Werkbedrijf – Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt Rivierenland (RW – POA Rivierenland).

Samenwerking ROC Rivor, Ondernemend Rivierenland en Werkzaak

Paul Nieuwenhuis, projectleider Ondernemend Rivierenland (ONR): ‘Alle mensen zijn keihard nodig om de economie in Rivierenland te laten floreren. We proberen het talent in onze regio dan ook zoveel mogelijk te behouden. Via ONR en het Praktijklab van ROC Rivor brengen we studenten al vroeg in aanraking met het regionale bedrijfsleven. Door samen te werken met bedrijven en ondernemerschap te stimuleren geven we jongeren een podium en bedrijven de mogelijkheid om talent te scouten. Filmmaker Mel Struijk studeerde vorig jaar af aan ROC Rivor en vestigde zich als filmmaker. Nu coacht hij studenten vanuit het Praktijklab bij het maken van de nieuwe serie filmportretten. Hoe mooi is dat?’