Mozaïek Mobieltjesproject voor ouderen van start

ROC Rivor studenten van de opleidingen verzorgende IG/maatschappelijke zorg  en Mediavormgeving  werken samen aan het Mobieltjesproject. Opdrachtgever voor dit project is Margo Emonts  van Mozaïek Welzijn in Tiel.

Docenten Lineke van der Zouwen (Zorg) en Sem Wierenga (Mediavormgeving) begeleiden de studenten. Lineke: “het doel is om de digitale vaardigheden van ouderen in de regio Rivierenland te verbeteren. Als ouderen beter leren omgaan met moderne communicatiemiddelen zoals de mobiele telefoon, tablet en laptop wordt bijvoorbeeld de kans op vereenzaming kleiner. Studenten kunnen daar een mooie rol in vervullen”.

Studenten Zorg en Mediavormgeving werken samen in het Praktijklab

In het Mobieltjes project gaan studenten van de opleiding Zorg workshops en trainingen verzorgen waarin ze ouderen leren werken met de mobiel, tablet en laptop. De studenten van de opleiding Mediavormgeving gaan het cursusmateriaal  moderniseren. Sem Wierenga: ”De uitdaging wordt voor onze studenten om het materiaal zó vorm te geven dat ouderen het eenvoudig begrijpen. We dagen de leerlingen uit gebruik te maken van moderne (animatie)technieken om de instructies zo helder mogelijk te maken”. Ook gaan de studenten een filmimpressie maken van het Mobieltjesproject zodat MozaÏek ook andere partijen kan laten zien hoe het kan werken.