A match made in heaven’, HUB Rivierenland is partner geworden van Ondernemend Rivierenland! HUB Rivierenland heeft als doel leerlingen in het voortgezet onderwijs te laten ontdekken en ervaren wat bedrijven in Rivierenland doen. Daardoor komen zij in contact met verschillende beroepen, kunnen zij een beter geïnformeerde keuze maken voor vervolgstudie en zien welke mooie bedrijven er zijn in onze regio!

Win-win

Praktijklab werkt al langere tijd samen met Cecile van den Boogaard, projectleider van de HUB en daar zijn interessante projecten voor studenten uitgekomen maar de samenwerking gaat inmiddels verder dan dat. Cecile kwam in contact met Tessa Volkers, een ondernemer met een groot hart voor en ervaring met onderwijs. Nu haar brasserie Lekkers aan de Lek in Culemborg gesloten is, zocht zij een andere invulling voor haar locatie. ROC Rivor heeft studenten die door de Covid situatie lastig een stage kunnen vinden of praktijkervaring kunnen opdoen. Cecile kon wel ondersteuning gebruiken voor de vele activiteiten die HUB Rivierenland organiseert. Daar moet toch een win-win situatie uitkomen zou je denken… en die kwam er.


Roadmap

Inmiddels is Lekkers aan de Lek het tijdelijke hoofdkwartier van HUB Rivierenland. Tessa begeleidt onder andere een student secretarieel die de organisatie van verschillende activiteiten met haar en Cecile gaat oppakken. Een student applicatieontwikkeling is aan de slag met de nieuwe website van HUB Rivierenland en een andere is bezig om een roadmap te maken voor startende ondernemers over hoe zij het beste een website kunnen opzetten en wat ze daar voor nodig hebben. Daarnaast gaan studenten administratie een Praktijklab project uitvoeren waarin zij bijdragen aan de organisatie van bedrijfsbezoeken en gastlessen in het voorjaar voor leerlingen VMBO. Het eerste PraktijkLab project vanuit HUB Rivierenland is al opgeleverd! Marijn Manniën, student Mediavormgeving, heeft een nieuwe, tijdelijke etalage afbeelding voor Lekkers aan de Lek ontworpen! Deze maand gaat die geplaatst worden.

Regionale partners

Partners en stakeholders van HUB Rivierenland zijn onder andere; Kring Culemborgse Bedrijven (KCB), de gemeente Culemborg, Koningin Willemina College, O.R.S Lek en Linge en ROC Rivor.