Voor GGD/Sense en Kinderopvang Rivierenland zijn studenten onderwijsassistent en pedagogisch werk aan de slag met projecten rondom het thema ‘seksualiteit’. Ondanks de Coronamaatregelen starten er maar liefst zes klassen met deze praktijkopdrachten, al is het in wat aangepaste vorm.

Online pitch aan studenten

GGD/Sense laat de tweede jaar onderwijsassistenten een interactieve presentatie ontwikkelen voor jongeren met daarin de normen en waarden en wet- en regelgeving in Nederland rondom seksualiteit en seksueel gedrag. Daarnaast onderzoeken zij hoe LHBTQ vriendelijk onze school nu eigenlijk is. Voor deze laatste opdracht gaan de studenten op onderzoek uit en schrijven een verbeterplan zodat de GGD hier mee aan de slag kan. De pitch van de opdrachtgever wordt gegeven in Teams, zodat de studenten ‘live’ de wensen van de opdrachtgever horen en eventuele vragen direct kunnen worden gesteld.

Kinderopvang Rivierenland

Voor Kinderopvang Rivierenland zijn de tweedejaars studenten pedagogisch werk aan de slag met het ontwikkelen van verschillende activiteiten en spellen rondom seksualiteit. De opdrachtgever heeft haar pitch van de wel vijf verschillende opdrachten opgenomen middels een filmpje. Daarnaast heeft elke groep een belafspraak om alles helder te krijgen en op deze manier zo goed mogelijk werk te kunnen leveren.